Bronco

BRONCO

Bronco Ochun van de Rietveldsche Vaart

Bronco Ochun van de Rietveldsche Vaart, geb:6-10-1999
De reu uit ons 2e nest waar we als een blok voor zijn
gevallen toen hij pas 4 dagen oud was. Inmiddels is hij
Nederlands, Zweeds, Fins en Veteranenkampioen , maar
showen doen we niet niet meer met hem. Een ander
kampioenschap wat hem toebedeeld kan worden is het
smeerpoets zijn. Alle plassen in het bos en waar dan ook
zijn niet veilig voor hem. Hoe viezer, hoe beter, alleen het afspoelen als we thuis zijn, vind hij iets minder. Als er pups in ons huis
 lopen staat hij altijd vooraan om ze wat wijze lessen in
te fluisteren. Alle puppen mogen altijd over hem heen
kruipen, aan zijn oren en staart trekken, hij vind het
 prachtig.
Ook met Bronco doen  we af en toe nog een
klein rondje Behendigheid,  waarbij hij niet hoog hoeft
te springen.
Verder mag hij gewoon nog lekker mee naar het bos
iedere dag en verder slaapt hij een beetje meer, maar
daarvoor is hij dan ook een
oude heer.

Uitslag Markertest PRA aa

Uitslag HD A Norbergwaarde 33


Nesten in Nederland: 7

Nesten in het buitenland: 3     


Overleden: 09-04-2015             

JUAN

Juan van de Brederwiede, geboren op 20-02-2005 in kennel van de Brederwiede. Hij is de zoon van Bronco. Hij heeft de naam Juan gekregen omdat de fokker hem Janneman noemde. Een ieder die hem ziet zegt: Oh wat een clown. Zo gedraagt hij zich ook. Soms heel erg doof, soms doet hij alles wat je van hem vraagt. Door zijn aandoenlijke uiterlijk kun je gewoon niet boos op hem worden. Het leukste vind hij net als zijn vader en zusje kampioen in het lekker vies worden. Tevens kan hij ook in het bos zijn kunsten vertonen als super-speurder. Als hij eenmaal een spoor heeft geroken van een hert of een konijn volgt hij het tot hij het leger of hol gevonden heeft en gaat dan luid staan blaffen. Echter één fluitje is voldoende om weer terug bij de groep te komen. Inmiddels hebben  we zijn speurdrift in goede banen weten te leiden en volgt hij nu tijdens de training alleen nog maar een mensenspoor. In de behendigheid kan hij zijn energie volledig kwijt. Hij loopt soms zo hard dat het vrouwtje hem niet kan bijbenen. Soms probeert hij ook hier de clown uit te hangen, want ook hier krijgt hij keer op keer de lachers op zijn hand.

Uitslag Markertest PRA aa
Europees Jeugdwinner 2006

Nesten in Nederland: 4     


Overleden: 27-07-2016

SANTOS

Stoere Sam, roepnaam Santos

 

Onze Santos zou oorspronkelijk niet blijven. Maar ja, hij keek ons aan met die lieve ogen en toen gingen we voor de bijl. Die lieve ogen verraden ook zijn lieve karakter. Lief voor alle honden, katten en mensen. Hij begrijpt gewoon niet waarom je niet aardig zou zijn. Men noemt hem dan ook niet voor niets San de man. Hij is favoriet bij menig doezenliefhebber die hem zo mee naar huis zou nemen. Inmiddels heeft hij zich aardig bewezen op de shows , diverse malen een Uitmuntend behaald. Ook is  hij begonnen aan een carrière in de behendigheid en  gedrag en gehoorzaamheid.

Inmiddels zijn ook zijn ogen vrij verklaard van alle oogziekten


Uitslag definitieve genPRA ++


Nesten in Nederland: 2     


Santos woont inmiddels bij Kees en Alie Groot in Noord Holland    

HIJO

Hijo geboren 27-07-2010

 

2 reuen zaten er in het nest en hij mocht blijven. In hetzelfde huis wonen als je moeder, vader, broer en zus. Welke hond wil dit nu niet? Hij is een enorme liefhebber van plastic plantenpotten. Je kunt hem geen groter plezier doen als het vrouwtje thuis komt met een plant in een plastic pot. De plant is voor het vrouwtje , de pot voor Hijo. Verder is hij dikke maatjes met onze Santos,zijn grote broer (denkt hij). Net als zijn vader Bronco,broer Juan en zus Fiesta heeft hij het werken bij de schapen ontdekt.. Verder is hij een speurneus in de dop, dus wie weet wat  het in de toekomst allemaal gaat worden .

Inmiddels woont Hijo op fokvoorwaarden bij Diety, Anne en hun schapendoes Kaelie in Zuidlaren.

Uitslag definitieve genPRA ++ 

Hijo woonnt inmiddels bij Alex en Katherine in HarderwijkVICTOR

              Victor geboren 15-06-2012


Zijn   karakter is gewoon super en zijn werkkwaliteiten nog beter.  Inmiddels heeft hij zijn werkdiploma VZH behaald en zijn 1e stappen op het speurpad gezet.
Aan het werk met het vrouwtje in behendigheid, speuren maar ook op zoek naar mensen in het puin  geweldig. Daarnaast zijn de dagelijkse wandelingen in het bos met allerlei zoekspelletjes ook een uitdaging.   


Inmiddels heeft hij zich op diverse shows van zijn beste kant laten zien.

Show Ned Rassen 2013 4U

Rotterdam 2013 3U

Show Wijchen 2013 1U

Joe Kat show 2014 1 U BOBUitslag definitieve genPRA ++   

Nesten in Nederland:  3

Overleden op 5-11-2019


PACO

Paco (Amor Vaya van de Rietveldsche Vaart)
Geboren 07-03-2019

Onze 1e zwart/witte reu die  hier in huis woont. Hij is zeer relaxed, vind alle honden leuk en heeft al een aantal tripjes
naar Denemarken op zijn naam staan. Daarnaast werkt hij op de KCM 2019 beste puppy reu. In 2020 gaat zijn show carriere verder.