De baasjes
Wij stellen ons voor

Wij, Jan en Margot Smeenge, zijn in 1989 begonnen met het fokken van bouviers. Omdat we vonden dat daar ook een kennelnaam bij hoorde, zijn we op zoek gegaan.

Toen der tijd woonden wij aan het water, genaamd Rietveldsche Vaart, te Hazerswoude. Vanuit ons huis keken we naar het heldere water waar onze honden en wij in konden zwemmen, maar ook de zwanen en waar de dotterbloemen ook welig groeiden. Omdat het voor ons een speciale plek was, hebben we de naam van het water tot onze kennelnaam gemaakt. Inmiddels wonen we sinds 1993  in Drenthe, maar door iedere pup die de naam van de Rietveldsche Vaart meekrijgt worden we ieder keer weer aan dat mooie plekje herinnerd.
In 1992 heeft Margot de cursus Algemene Kynologische Kennis , welke werd gegeven  onder de vlag van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied, met goed gevolg afgesloten. Tegenwoordig zijn dit de cursussen Kynologische Kennis 1 en 2.
Beide hebben we de opleiding bij O en O als instructeur  gevolgd en hebben  ca. 10 jaar les gegeven bij de Kynologenclub in Emmen. Daarnaast heb ik (Margot) de opleiding tot gedragstherapeut gevolgd.  Op dit moment zijn we allebei instructeur bij onze eigen Hondenschool Carlos, die bij ons  aan huis is gevestigd.

 

Mocht u ons een bezoekje brengen dan wordt u enthousiast begroet door onze doezen, die ook bereid zijn om wat meegebracht zand of heide bij u te brengen. Dit is afkomstig uit het bos waar we iedere dag toch wel een behoorlijke tijd verblijven. Daar de schapendoes van oorsprong vele uren bij de schaapskudde doorbracht, kunt u zich voorstellen dat de schapendoes geen hond is die genoeg heeft aan 1x per dag een blokje om lopen. Als u hem lekker laat dollen en rennen (aan de fiets mag ook als hij oud genoeg is), dan heeft u een vriend voor het leven.

In deze verbouwde boerderij wonen wij met onze honden en katten.

Schapendoesvirus

In april 1997, na bijna 9 maanden wachten, kwam de 1e schapendoes Ochun bij ons thuis. Vanaf die tijd, ondanks dat het verschil in karakter tussen een Bouvier en een Schapendoes voor ons een cultuurschok was, is de liefde voor dit ras niet meer weggegaan.

Af en toe fokken we een nestje Schapendoezen, waarvan de combinatie is goedgekeurd door Vereniging de Nederlandse Schapendoes. Van deze vereniging zijn we sinds 1996 lid. Onze pups worden in huis geboren en grootgebracht, waar ze samenleven met onze volwassen honden en katten.