TEVEN
Fiesta
Fiesta van de Rietveldsche Vaart
 

Fiesta van de Rietveldsche Vaart, geboren 08-07-2001.
dochter van Feliz en Bronco. Keuze genoeg in het nest,
er waren namelijk 8 teven. En omdat ze in het nest al
 uitstraalde dat ze het leven een feest vond, kreeg ze de
naam Fiesta wat feest betekent. Het is een schapendoes,
die zich erg op de achtergrond houd. Met haar zijn
we aan een nieuwe vorm van hondensport begonnen,
namelijk Dogdance. We kunnen rustig zeggen dat
ze zich daar vol passie instort. Ook behendigheid draagt ze nog
steeds een warm hart toe.
Inmiddels bijna 11 jaar oud, gaat ze nog net zo
soepel door het parkoers als toen ze nog jeudig was.Net
 als haar vader Bronco, vind ze alle plassen in het bos geweldig.
Het is bijna een sport om te zorgen dat alles van top tot
teen onder de modder zit. 
Uit 1 van haar nesten is haar dochter Carmen bij ons
blijven wonen.

Uitslag Markertest PRA aa


Luna
Luna van de Rietveldsche Vaart, geboren 25-04-2004.
De enige teef uit het laatste nest van Feliz. Ze viel ons direkt op en dus mocht ze blijven. Luna wil graag bij het vrouwtje zijn. Heel prettig je hoeft haar ook nooit in de gaten te houden als je in het bos loopt, ze houdt jou wel in de gaten. En af en toe een koekje krijgen is dan ook mooi meegenomen. Luna is een zachtaardige hond, die het ook leuk vind om met de katten lekker te kroelen. Ook Luna doet nog steeds Dogdance . Net als  haar halfzuster Fiesta stort ze zich hier  telekens weer met veel passie in. Tevens is loopt ze ook een leuk parkoers in de behendigheid. Het tempo ligt niet erg hoog, maar ze doet altijd alles wat je van haar vraagt. Inmiddels bijna 10 jaar oud gaat ze af en toe nog mee naar een training of workshop, gewoon omdat ze het zo leuk vind. Verder word ze als voorbeeld ingezet in de lessen van clicker- en combitraining
.

Uitslag Markertest PRA aa

Carmen
Mujer Carmen van de Rietveldsche Vaart geboren op 28-12-2005.
 Qua  charme  is ze bij veel mensen favoriet. Met die bijzondere blijk in haar ogen als ze je aankijkt , tja dan smelten niet alleen de vrouwen maar ook de mannen. Werken heeft ze hoog in haar vaandel staan. Dus doet ze met de baas GG en met het vrouwtje Dogdance . Helaas is  het werken met schapen  niet aan haar besteed. Verder is spelen met haar huisgenoten een andere favorite bezigheid. Inmiddels traint ze al vele jaren met het baasje GG in dezelfde groep  waar beiden veel plezier in hebben.


Uitslag Markertest PRA aa

Que MoyaOnze Que Moya, geboren 14-10-2008.
Ze wind  iedereen om haar vinger , vanwege haar diep zwarte kleur en haar witte befje. Maar ook het echte schapendoes karakter is bij haar aanwezig. 2 keer het commando zit opgevolgd, de 3de keer zitten mijn oren dicht en ga ik zelf wel wat verzinnen. Maar zodra de clicker en dus een heleboel lekkers te voorschijn komen dan ben ik opeens weer bij de les. Inmiddels is zij net als de familie begonnen  in de behendigheid , verder leeft ze zich uit in het spelen met de 2 jongste reuen.


Uitslag definitieve genPRA ++


Que Moya woont sinds het voorjaar van 2015 bij Jeanette en Piet van Piggelen en de schapendoezen Easy en Anouk op Texel  


Solana

Solana is na 3 jaar weer bij ons komen wonen. Ze heeft eerst behoorlijk moeten wennen aan het feit dat ze niet de enige hond is huis is, maar onderdeel van een roedel.
Inmiddels is ze helemaal ingeburgerd en heeft ze een heleboel speelkameraadjes om zich heen verzameld.Met de baas heeft ze de B-cursus gedaan en met de bazin heeft ze nu de 1e stappen in het schapen drijven gezet.

Verder blijkt ze ook goed te zijn in het speurwerk, zowel detectie speuren(speuren naar een bepaalde geur) als het zoeken naar een mens in het bos gaat haar goed af.

Solana heeft in 2015 en 2017 een nest puppen gehad. Inmiddels is e gesteriliseerd en geniet ze iedere dag van haar pensioen.


Vaya

 Vaya. Ze was nog geen minuut oud en toen was al besloten dat ze zou blijven. Hoezo liefde op het 1e gezicht. En niet alleen voor ons, maar inmiddels zijn al heel veel mensen voor haar gevallen.

Vaya blijkt ook een allround schapendoes te zijn, heeft inmiddels een aantal cursussen GG doorlopen, heeft  aan behendigheid gedaan,  en vind schapendrijven leuk.

Inmiddels woont Vaya isinds december 2017 in Denemarken bij mijn goede vrienden Yvonne en Edu Zuger . Nadat hun 1e  schapendoes Baloe van de Rietveldsche Vaart en haar dochter Flo waren overlden, hebben ze lang getwijfeld over een nieuwe does .Uiteindelijk wilden ze toch weer een schapendoes , geen pup meer maar wel bij ons van daan.  Daar Vaya al een aantal keren bij ze op vakantie was geweest samen met het vrouwtje en een aantal andere honden was de beslissing niet moeilijk. Vaya vind hun geweldig en zij vinden Vaya geweldig. In 2018 komt ze nog eenmaal terug bij ons om haar laatste nest te krijgen en daarna mag ze definitief bij Yvonne en Edu in Denemarken blijven wonen


Wiefke

Geboren op 2 oktober 2015 .Baasje Jan was gek op dit meisje en daarom hebben we ook besloten haar op zijn naam te zetten.

Wiefke vind soms andere honden erg spannend, maar uiteindelijk wordt het altijd spelen en rennen .

Wiefke heeft echter wel een voorkeur voor hard rennen en als er niemand mee rent vind ze het zo geweldig. Dan sprint ze opeens weg, kijkt achterom of er niemand komt. Niet dan komt ze met dezelfde snelheid weer terug. Daarnaast heeft ze een zeer goed ontwikkelde neus en heeft ze de 1e stappen al op het pad van mantrailing gezet.

Inmiddels heeft ze in maart 2019 een nest gehad van 10 puppen en in het najaar 2020 staat er ook weer eeen nest gepland


Azul

Azul geboren op 2 oktober 2017, als enige teef tussen 5 reuen.

Ze heeft vanaf dag 1 duidelijk gemaakt dat ze wilde blijven. En het vrouwtje is ze toch wel erg blij met het kleine meisje. Ze is een grote donder,  een echte teef. Maakt aan allehonden duidelijk wat ze wel of niet accepteert. Inmiddels heeft ze diverse titels, Jeugdwinner en Winner 2018 Nederlands jeugdkampioen en op de leeftijd van 27 maanden nederlands Kampioen.

Uitslagen HD A en ED vrij.

Met Azul wordt niet gefokt.


Chica
Snoezendoes Nelly Indi .roepnaam Chica.
Niet geboren bij ons, maar als een klein kadootje op de leeftijd van 8,5 weken bij ons gekomen.
Een pupje dat een hele slechte start heeft gehad bij de 1e eigenaar maar die wij n  ons hart hebben gesloten.
Met Chica zal niet gefokt worden

vlnr Mama Meggy, Oma Indi, Chica