Gastgezin

Gastgezin gezocht

 

 

Waarom een gastgezin?

Wij zijn kleinschalig en willen dit ook blijven. Dit betekent dat we onze honden als een gezinslid beschouwen en niet buiten in in een schuur of een apart gebouw willen onderbrengen.

Wij willen onze honden de maximale aandacht en liefde geven die mogelijk is. Op dit moment hebben we 8 honden in de leeftijd van 5 maanden tot 14,5 jaar  in huis  wonen.

Omdat we de aankomende tijd nog bezig zijn met het opleiden en opvoeden van onze jonge honden kunnen we niet voldoende tijd en aandacht aan een nieuwe pup schenken.

 

Wat is een gastgezin?

Als gastgezin krijgt u een hond als uw huishond zonder betaling omdat de hond ons eigendom blijft.  
Omdat wij het ras op een serieuze manier voort willen zetten en daarbij nieuwe lijnen nodig hebben, willen we graag dit teefje in  een lief gezin plaatsen.
Zo krijgt de hond de aandacht die zij verdient en kunnen wij een gezin blij maken met een Nederlandse Schapendoes
Het gastgezin woont bijvoorkeur  op een afstand van ongeveer 45 - 60 minuten bij ons vandaan. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de hond regelmatig te ontmoeten. Een grotere afstand is mogelijk geen bezwaar alleen dan is de frequentie die het gastgezin en wij elkaar zien wellicht minder .
 

De normale kosten, zoals voer en goede dierenartszorg, zijn voor het gastgezin net als  bij uw eigen hond.
Als er kosten gemaakt worden mbt. de fok, dan zijn deze uiteraard voor ons.

 

Mocht het teefje geschikt zijn voor de fok, dan zal zij als ze op de juiste leeftijd is, bij ons 1 of 2 nestjes krijgen.
Dat betekent dat ze rondom de bevalling ongeveer 8 - 10 weken bij ons verblijft, daarnaast zal zij af en toe een dagje en/of een nachtje bij ons logeren (dit om het teefje aan onze honden en huishouden te laten wennen).
Ook tijdens de kraamtijd en de bevalling bent u uiteraard van harte welkom om mama en later mama met de puppies te bezoeken.

Uiteraard valt hier nog veel meer over te vertellen en te regelen.
Als u geïnteresseerd bent of meer informatie wilt kuntu telefonisch contact met ons opnemen. We kunnen dan een afspraak  maken om kennis te maken en meer hierover uit te leggen en de eventuele details verder uit te werken.
Wat wij belangrijk vinden is dat er een "klik" is tussen ons en het gastgezin.